Ana Sayfa Dünya Çekya’da Eylül ayı itibariyle işsizlik oranı Ağustos ayına göre 0,1 puan azalarak...

    Çekya’da Eylül ayı itibariyle işsizlik oranı Ağustos ayına göre 0,1 puan azalarak %3,5 olarak kaydedildi

    385
    0

    Çekya’da Eylül ayı itibariyle işsizlik oranı, Ağustos ayına göre 0,1 puan azalarak %3,5 olarak kaydedilmiştir. Merkezi İstihdam Ofisi verilerine göre, mevcut veriler son 1,5 yılın en düşük işsizlik oranına işaret etmektedir.

    Öte yandan, Çekya’da asgari ücret, son 10 yılda saat başına 4.10 dolardan 6.30 dolara yükselmiş olup, Çek firmalarının %71’inin 2022 yılında çalışanlarına ücret artışı yapmayı öngördükleri ve planlanan zam oranının ortalama %8 olduğu açıklanmıştır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Eğitim: Yatırım Teşvik Mevzuatı ve Uygulama 14 Ekim 2021
    Sonraki İçerikŞirketlere dışarıdan atanan müdürler SSK’lı olmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz