Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma izni başvurusu sonrası sistemden çıktı almaya gerek var mı?

Çalışma izni başvurusu sonrası sistemden çıktı almaya gerek var mı?

950
0

Kişinin yapacağı görevi listede bulamıyorum. Ne yapmalıyım?

Yabancının yapacağı görev içinde geçen üç harf sisteme girildiğinde o üç harfin yer aldığı tüm görevleri listelemektedir. Bu listeden ilgili görevi seçebilirsiniz. Ev hizmeti başvurularında bu alanda seçilebilecek standart 5 görev listelenmektedir.

Fotoğraf yüklemek istiyorum ebatları hangi oranda olmalıdır?

Sistem fotoğraf ebatını ayarlama hususunda yol göstermektedir. Ayrıca yüklenecek fotoğrafın özellikleriyle ilgili açıklama Fotoğraf yükleme sayfasında mevcuttur.

Belgelerimi yükledim ancak kaydet butonuna bastığımda sistem ilerlemiyor ne yapabilirim?

Başvuruda yer alan her sekmenin başlığının yanında yeşil onay işaretinin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Check işareti bulunmayan sekmede bir eksiklik var demektir. İlgili eksik bilgiler tamamlanarak başvuruya devam edilmelidir. Bütün sekmeler tamam olduğu halde “kaydet” butonuna tıklanıldığında e-imza penceresi açılmıyorsa Tarayıcı ayarlarından pop-up engelleyicisinin kapatıldığına emin olunuz.

Tamamlanmayan başvuru ne demektir? Bu başvuruları nasıl görebiliriz ?

E-izin sisteminde bir başvurunun tüm sekmeleri doldurulduktan sonra e-imza ile tamamlandığı takdirde tamamlanmış başvuru olur. Ancak bir başvuru tüm bilgileri girilmiş olsa dahi e-imza ile imzalanmadan kaydedilirse tamamlanmayan başvurular bölümüne kaydedilir. Yapılan başvuruların takibini “Başvuru Takip” menüsü altındaki sekmelerden takip edebilirisiniz.

Çıktı nasıl alınacak alınmasına gerek var mıdır?

Yeni sistemde bütün işlemler online olarak yapılmaktadır; e-imza ile tamamlanan çalışma izin başvurularıyla ilgili olarak Bakanlığımıza kağıt ortamında bilgi veya belge gönderilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır.

Kaynak: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeksika’da enflasyon oranı Aralık 2019’da %2,83’e düştü
Sonraki İçerikTürkiye’de meydana gelen en büyük depremler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz