Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışma İzni Başvurumu tamamladım. Başvuru numaramı nereden görebilirim?

Çalışma İzni Başvurumu tamamladım. Başvuru numaramı nereden görebilirim?

821
0

E-izin sisteminde işyeri kaydı kim tarafından oluşturulur. İşyeri adına birden çok kişinin başvuru yapabilmesi mümkün müdür?

Yeni otomasyon sisteminde işveren kaydı ancak işverenin SGK’da kayıtlı İşyeri SGK e-bildirge kullanıcısı tarafından yapılabilmektedir. İşyeri SGK e-bildirge kullanıcısı tarafından işyeri kaydı oluşturulduktan sonra işyeri yetkilendirme menüsünden girilerek istenilen kişilere TC kimlik numarası girilmek suretiyle işyeri adına başvuru yapma yetkisi verilebilmektedir. Bu şekilde yetkilendirilen kişiler sisteme girdiklerinde o işyeri adına başvuru yapabilmektedir.

E-izin sistemine ilk işyeri kaydını açacak olan e-bildirge kullanıcısı ve bu kişinin sistemden başvuru yapmak üzere yetkilendireceği vekilin ayrı ayrı elektronik imza alması zorunlu mudur?

E-imzayı, sisteme ilk aşamada girecek olan E-bildirge kullanıcısının ve sistemden atanan vekilin ayrı ayrı alması gerekmektedir. E-bildirge kullanıcısı e-imza ile sisteme girerek işyeri kaydını oluşturduktan sonra başvuru yapmak üzere istediği kişiyi TC kimlik numarası ile işyeri adına başvuru yapmak üzere yetkilendirebilir.

Başvurumu tamamladım. Başvuru numaramı nereden görebilirim?

Başvuru tamamlanınca başvuru takip numarasını başvuru işlemleri-tamamlanan başvurular- değerlendirmedeki başvurular sekmelerini takip ederek görebilirsiniz.

Kaynak: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma İzin Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikAnonim şirket ortağı başka bir iş yerinde 4/a sigortalı olarak görüyorsa ortağın aldığı huzur hakkı ödemeleri sigorta primine tabi tutulmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz