Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışanlara ait ödenen özel sağlık sigortaları nasıl muhasebeleştirilir?

Çalışanlara ait ödenen özel sağlık sigortaları nasıl muhasebeleştirilir?

1930
0

Çalışana ait tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesi, şirkete düzenlenmiş ve şirket tarafından ödenmiş ise, muhasebe kaydı ne olmalıdır?

Şirket tarafında tutarı ödenmiş ise bu ödeme AYNİ ücret ödemesidir.

Ödemenin brüt tutarı; Brüt maaşa eklenerek bordro ile giderleşir.

Ayrıca Çalışan için ödenen bu tutar GVK 63/3. maddesindeki şartlar ve oranda bordro üzerinden GV matrahından indirilir.


Şüpheli alacak durumuna geldiği yılda 120 hesaptan 128 hesaba alınmış ancak karşılık ayrılmamıştır. Alacağın tahsili de imkânsız hale gelmiştir. Ancak bakiye de 128 hesapta hala görünmektedir. 128 hesapla ilgili nasıl bir muhasebe işlemi yapılmalıdır?

Karşılık Dava ve icra safhasında ayrılır. Alacağın tahsili imkânsız hale gelmesi için Borçlunun iflas kararı gerekir. Karşılık ayrılmamış ise 128 hesabı 120 hesaba yeniden virman yapmanız gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi İhtilaflarında kanun yolundan vazgeçme halinde sağlanacak indirimlere ilişkin VUK 517 Tebliği yayınlandı. 20.2.2020
Sonraki İçerik7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz