Ana Sayfa Dünya Bulgaristan, 2020’De Kişi Başına Düşen GSYİH ve Tüketimde AB’de Son Sırada

    Bulgaristan, 2020’De Kişi Başına Düşen GSYİH ve Tüketimde AB’de Son Sırada

    545
    0

    Eurostat tarafından yayınlanan ön verilere göre 2020’de Bulgaristan, AB genelinde mal ve hizmetlerin tüketimi için yine en düşük refah seviyesine sahip. Bulgaristan’da “Gerçek Bireysel Tüketim” (Actual Individual Consumption – AIC) oranı Birlik ortalamasının % 39 altındayken, Lüksemburg’da Avrupa ortalamasının % 31 üzerinde. AIC göstergesinin hane halkının maddi refahının bir ölçüsü olduğu ve Eurostat verilerinin de revize edilmiş satın alma gücü paritesine (PPS) ve ayrıca her AB üye devletin kişi başına düşen en son GSYİH verilerine dayandığına dikkat çekiliyor. Kişi başına en yüksek AIC seviyeleri Lüksemburg’da (AB ortalamasının % 31 üzerinde), ardından Almanya (ortalamanın % 23 üzerinde) ve Danimarka’da (Avrupa ortalamasının % 21 üzerinde) kaydedildi.

    Bulgaristan ayrıca, Eurostat’ın satın alma gücü standardı (PPS) ile ölçülen kişi başına düşen GSYİH sıralamasında da son sırada yer alıyor.

    Son yıllarda Bulgaristan, her iki gösterge açısından da sürekli olarak en son sırada yer alıyor.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilgilendirme Semineri: COVID-19’dan Etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı 29 Haziran 2021
    Sonraki İçerikİş gücü kiralama hizmetleri KDV tevkifatına tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz