Ana Sayfa Dünya Brezilya’da sanayi sektöründe Kasım 2019’da %1,2’lik bir düşüş yaşandı

Brezilya’da sanayi sektöründe Kasım 2019’da %1,2’lik bir düşüş yaşandı

563
0

Brezilya’da sanayi sektöründe Kasım 2019’da %1,2’lik bir düşüş yaşandı

Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü’nün (IBGE) yayınladığı verilere göre, Brezilya’da mevsimsellikten arındırılmış seride, sanayi sektörü Kasım 2019’da Ekim ayına kıyasla %1,2 düştü. Dört büyük ekonomik kategorinin çıktısı ve bir ankete katılan 26 faaliyetin 16’sında bu karşılaştırma düşük olarak kaydedildi. %1,2’lik bu düşüş, 2019 yılının Ağustos-Ekim döneminde %2,2’lik kümülatif genişlemenin bir kısmını dengeliyor. Bu sonuçlarla sanayi sektörü, Mayıs 2011’de ulaşılan rekor seviye olan %17,1’in altında kaldı.

Kasım 2018 ile karşılaştırıldığında, sektör genel olarak %1,7 oranında geriledi ve iki aylık ardışık olumlu rakamlar bozulmuş oldu: Eylül (%1,1) ve Ekim (%1,1). Sonuç olarak, sanayi sektöründe yıl içinde %1,1’lik bir düşüş oldu.

12 aylık kümülatif gösterge, Eylül ve Ekim sonuçlarını tekrarlayarak Kasım 2019’da %1,3 oranında düştü.

Sanayi faaliyetlerinin Kasım ayındaki hız kaybı ile birlikte, üç aylık hareketli ortalama endeksi negatif bir oran (%-0,1) kaydetti ve Temmuz 2019’da başlayan yükseliş trendini kesintiye uğrattı.


Kaynak: Brezilya Coğrafya ve İstatistik Enstitüsü (IBGE) / Link: https://agenciadenoticias.ibge.gov.br/en/agencia-press-room/2185-news-agency/releases-en/26594-industrial-output-falls-1-2-in-november
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYMM olabilmek için gerekli olan yasal süre ne zaman başlar?
Sonraki İçerikMeslek odaları defter beyan sistemini kullanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz