Ana Sayfa Muhasebe YMM olabilmek için gerekli olan yasal süre ne zaman başlar?

YMM olabilmek için gerekli olan yasal süre ne zaman başlar?

690
0

2018/11 tarihinde SMMM yeterlilik sınavını kazanmış, 2019/1 tarihinde ise ruhsatımı ilgili meslek odasından temin etmiş bulunmaktayım. Buna karşın yakın zamanda görev almakta olduğum YMM şirketinde SGK bildirgesinde Muhasebe Personeli/Elemanı olarak göründüğümü öğrendim. Sgk Bildirgesinde yer alan bu meslek kodundan ötürü 10 yıl sonra gireceğim YMM sınavında bir aksaklık yaşar mıyım?

Meslek kodu doğru olarak kullanılması halinde Odaya kayıt olduğunuz ve çalışmaya başladığın tarih den itibaren 10 yıllık süre başlar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUlaşamadığımız ve yasal adreslerinde olmayan mükelleflerimizin hizmet sözleşmesini nasıl sonlandırabiliriz?
Sonraki İçerikBrezilya’da sanayi sektöründe Kasım 2019’da %1,2’lik bir düşüş yaşandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz