Ana Sayfa Çalışma Hayatı Birlikte Çalışan Kadınların Rekabeti Yaratıcılığı Öldürüyor!

    Birlikte Çalışan Kadınların Rekabeti Yaratıcılığı Öldürüyor!

    1475
    0

    Kısa süre önce yapılan bir araştırmaya göre,  kadınlar birbirleriyle rekabet ettiğinde işbirliği ve yaratıcılık azalıyor.

    Tracy Vaillancourt’un 2013’deki bir yazısına göre kadınlar çoğunlukla diper kadınlara dolaylı yoldan saldırgan davranışlar sergiliyor ve bu saldırganlık bir tür “kendini öne çıkarma,” eğiliminden kaynaklanıyor.

    “Grup içindeki rekabet çoğunlukla erkeklere avantaj sağlasa da kadın gruplarında yaratıcılığı yok ediyor,” diyor Profesör Markus Baer.

    “Grup halinde çalışırken kadınlar erkeklere göre çok daha başarılı olabiliyor, daha yaratıcılar. Ancak rekabet varsa anında durum değişiyor.”

    Araştırmaya göre küçük bir şirkette az sayıda kadınla çalışıyorsanız, diğer kadınlarla kıyaslanabilirsiniz ve aranızdan biri “iyi” diğeri “kötü” seçilebilir. Kadınlar işyerinde daha kolay sınıflandırılıp etiketlenebiliyor.

    Başka kadınlarla rekabet halindeki kadınlar işyerinde dolaylı yoldan saldırgan davranışlar gösteriyor.

    İşteki davranışımız çoğunlukla “kendimizi işyerinde ne kadar güvende hissettiğimize bağlı,” diyor Carol Tavris. “İşimiz bize başarılı olma şansı tanıyor mu? Yoksa her adımımızda geri itildiğimizi mi hissediyoruz?”

    En kötü ihtimalle, bu kadın karşıtı yaklaşım işyerinde zorbalığa dönüşüyor. Üç yıl önce yapılan bir araştırmaya göre işyerinde kadınlar diğer kadınlara karşı %70 daha saldırgan ve birbirleri tarafından daha fazla ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

    Jenny Scott kadınların birbirini rakip görmesinin sebeplerinden birinin çoğu sektörde erkeklerin baskın olması ve kadınların az sayıdaki iş pozisyonu için birbirleriyle yarışmak zorunda kalması olduğunu düşünüyor.

    Asistan Profesör Sun Young Lee’ye göre patronların işyerinde kadınlar arasında rekabeti engelleyen işbirlikçi bir sistem kurmaya odaklanması ve kadınların bu rekabetin kendilerine zarar verdiğini görerek saldırgan tavırlarını değiştirmesi gerek.

    Kaynak: telegraph.co.uk
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGözü Açık Olan Görüyor mudur?
    Sonraki İçerikNestlé’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz