Ana Sayfa Duyurular Birleşik Krallık’ta İşletmelere Yeni Ürün Güvenlik Sertifikası Uygulamasına Geçişte İlave Zaman Verildi

Birleşik Krallık’ta İşletmelere Yeni Ürün Güvenlik Sertifikası Uygulamasına Geçişte İlave Zaman Verildi

371
0

Birleşik Krallık hükümeti, işletmelerin Avrupa CE sertifikası kullanma iznini bir yıl daha uzattı. Buna göre, BK’deki işletmelerin yeni uygunluk değerlendirmesi işareti olan “UKCA” için yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 yerine 1 Ocak 2023 olarak belirlendi. Bu uygulama, işletmelerin 2022 yılından itibaren UKCA işaretini kullanmaya başlayacağı tüm mallar için geçerlidir.

Özellikle son dönemde, otomotiv ve asansör üreticileri ve inşaat tedarikçilerinin aralarında bulunduğu ticaret grupları başta olmak üzere işletmeler, Birleşik Krallık’ın ürünlerin test edilmesi için yeterli kapasitesinin haliihazırda bulunmadığı, diğer taraftan, koronavirüs salgınının işletmelerin bu değişime hazırlanmasını zorlaştırdığı yönünde çağrıda bulunarak, geçiş süresinin uzatılmasını  istiyorlardı. Yapılan söz konusu süre uzatımının bu talepler üzerine gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin koordinasyonunda “Katılım Genç Gelişim” yetenek ve sertifikasyon programı başlıyor
Sonraki İçerikGider pusulaları B formunda beyan edilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz