Ana Sayfa Dünya Birleşik Krallık Brexit ve Covid 19’Dan Etkilenen İhracatçıları için 12 Milyar Sterlin...

    Birleşik Krallık Brexit ve Covid 19’Dan Etkilenen İhracatçıları için 12 Milyar Sterlin Finansal Destek Sağladı

    396
    0

    Birleşik Krallık ihracatçılarının dünyanın geri kalanıyla ihracatlarına Brexit ve Covid 19’dan etkilenmeden devam etmeleri için, son bir yılda 12 milyar Sterlin’ den fazla finansal destek sağlanmıştır.

    Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde; devlet ihracat kredi kuruluşu UK Export Finance (UKEF) tarafından yayınlanan yıllık rapora göre, 549 İngiliz işletmesine, Mart ayı itibariyle 12 aylık dönemde son 30 yılın en yüksek seviyesinde finansal destek sağlanmıştır. 77 ülkeye ihracat yapılmasına yardımcı olan bu destek, bir önceki mali yılda sağlanan tutarın neredeyse üç katıdır.

    Uluslararası ticaretin gelişimi için uygulanan finansal yardımlar; kredi garantileri, sigorta ve doğrudan kredi sağlanması gibi destekleri kapsamaktadır.

    UKEF tarafından sağlanan desteğin önemli kısmının; Rolls-Royce, Ford, EasyJet ve British Airways gibi pandemiden etkilenen büyük ölçekli şirketlere sağlanan 7 milyar Sterlin’den fazla ticaret garantileri ve sigorta desteğinden oluşan karma destek modellerini kapsadığı belirtilmektedir.

    Raporla ilgili detaylı bilgiye https://www.gov.uk/government/publications/uk-export-finance-annual-report-and-accounts-2020-to-2021 linkinden ulaşılabilir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVakıflara yapılan kira ödemeleri için muhtasar beyannamesinde stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?
    Sonraki İçerikÖğretmenlere ödenen Eğitim tazminatı bordroda gösterilmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz