Ana Sayfa SGK Yabancı personeller SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

Yabancı personeller SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

Bir mükellefim için Suriyeli çalışanına çalışma izni aldık. 17103 sayılı teşvikten yararlandırtabilir miyiz? Türk çalışan sayısı 15 kişidir.

1883
0

Bir mükellefim için Suriyeli çalışanına çalışma izni aldık. 17103 sayılı teşvikten yararlandırtabilir miyiz? Türk çalışan sayısı 15 kişidir.

Çalışma izni alan yabancı işçi artık 4/a sigortalısıdır ve eğer teşvik şartlarını da sağlıyorlarsa sgk teşviklerinden Türk işçileri gibi yararlanabilirler.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikE- Serbest Meslek uygulamasına geçiş zorunluluğu 01.09.2019 mudur?
Sonraki İçerikÖzel hesap dönemi talep edilebilmesi için gerekli şartlar ve başvuru dilekçesine eklenmesi gereken belgeler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz