Ana Sayfa Dünya Batı Balkanlar Beyin Göçü Nedeniyle Milyarlarca Avro Kaybediyor

    Batı Balkanlar Beyin Göçü Nedeniyle Milyarlarca Avro Kaybediyor

    398
    0

    İngiltere merkezli bir kuruluşun araştırmasına göre, gençlerin göçü nedeniyle Batı Balkanlar her yıl milyarlarca Avro kaybediyor. Bu çalışmanın tahminine göre, gençlerin göçü eğitim alanında yıllık 840 milyon ila 2,46 milyar Avro kayba neden oluyor. Aynı zamanda, Batı Balkanlar bu göç nedeniyle GSMH artışından her yıl 3,08 milyar Avro eksilme yaşıyor.

    Söz konusu araştırma, bir bireyin ilkokul, lise ve üniversite eğitiminin 25.000 Avro’ya mal olduğunu söylüyor. Araştırma, bazı Doğu Avrupa ülkelerinde göçün Avrupa Birliğine katılım ile başladığını, Batı Balkanlar’da ise yarım yüzyıldır sürdüğünü; bu bölgede göçün nedenlerinin Yugoslavya’nın dağılması, 1990’lardaki savaşlar ve bunların getirdiği ekonomik sıkıntılar olduğunu; Bosna Hersek’in göçten en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve bu ülkede doğan nüfusun yaklaşık yarısının Bosna Hersek’te yaşamadığını belirtiyor.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikStok affında beyan edilen KDV tutarı indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikHangi mükellefler %’15’lik matrah artışından faydalanabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz