Ana Sayfa Vergi Balıkçılık gemisinin satışında KDV istisnası uygulanır mı?

    Balıkçılık gemisinin satışında KDV istisnası uygulanır mı?

    479
    0

    Şirketimizin balıkçılık faaliyetinde kullandığı gemisi bulunmaktadır. Bu gemiyi satmaya karar verdik. Sattığımız firma yine bu gemiyi balıkçılık faaliyetinde kullanacak. Gemi teslimi KDV 13/a kapsamında mıdır? (Karşı firmanın istisna belgesi bulunmaktadır.)

    İSTİSNA UYGULANIR.

    3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun; 13 üncü maddesinde,

    “Aşağıdaki teslim ve hizmetler vergiden müstesnadır :

    a) Faaliyetleri kısmen veya tamamen deniz, hava ve demiryolu taşıma araçlarının, yüzer tesis ve araçların kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olan mükelleflere bu amaçla yapılan deniz, hava ve demiryolu taşıma araçlarının, yüzer tesis ve araçlarının teslimleri, bu araçların imal ve inşaası ile ilgili olarak yapılan teslim ve hizmetler ile bunların tadili, onarım ve bakımı şeklinde ortaya çıkan hizmetler ve faaliyetleri deniz taşıma araçları ile yüzer tesis ve araçların imal ve inşası olanlara bu araçların imal ve inşası ile ilgili olarak yapılacak teslim ve hizmetler,



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında işyerini kapatan bilançoya tabi firma için yevmiye defteri kapanış tasdiki yapılmalı mı?
    Sonraki İçerikYapılan ihracat bedelinin % 40’nın bankaya satılması için ihracat bedeli 30.000 USD üzeri mi olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz