Ana Sayfa Ekonomi Ayakkabı ihracatı yeni yıla yüzde 16,7’lik artışla başladı

    Ayakkabı ihracatı yeni yıla yüzde 16,7’lik artışla başladı

    305
    0

    Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) açıklamasına göre, ayakkabı grubunun toplam deri ve deri ürünleri ihracatı içerisindeki payı ocakta yüzde 60,7 olarak gerçekleşti.

    Geçen ay en çok ayakkabı ihracatı 7,1 milyon dolarla Rusya’ya yapılırken, onu Almanya ve İspanya izledi. İhracat artışı Polonya’da yüzde 199,2, Romanya’da yüzde 55,7 olarak gerçekleşti.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen TASD Başkanı Berke İçten, geçen yılın ocak ayında 69,4 milyon dolar olan ayakkabı ihracat rakamının bu sene 80,9 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

    Yılsonunda 1,3 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden İçten, “30 Mart-2 Nisan’da İstanbul Fuar Merkezi’nde 66’ncısını gerçekleştireceğimiz AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’ndan beklentimiz ihracat noktasında çok büyük.” ifadesini kullandı.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye ile BAE arasında ticaret hacminin en yüksek seviyeye çıkartılması hedefleniyor
    Sonraki İçerikÖzel sektörün yurt dışı kredi borcu geçen yılın aralık ayında azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz