Ana Sayfa Vergi Ay içinde parça parça yapılan satışların faturası ay sonunda toplu olarak düzenlenebilir...

    Ay içinde parça parça yapılan satışların faturası ay sonunda toplu olarak düzenlenebilir mi?

    64
    0

    Mal satışlarında fatura sevk tarihinden itibaren 7 gün içerisinde kesilmesi gerekiyor. Ancak alıcı işletme faturaları ay sonunda toplu olarak istiyor. Bu yasal olarak mümkün olabilir mi? bu konuda yıllık sözleşme yapılarak ayarlanabilir mi? Alıcı firma diğer firmalarla bu şekilde çalıştığını belirtmiş.

    Alıcının isteğine göre Fatura düzenlenmez. VUK hükümlerine göre fatura düzenlenir. Bu konuda hukuka aykırı sözleşme yapılmaz. Sevk irsaliyesi düzenlenerek yapılan teslimlerin faturası 7 gün içinde düzenlenmesi zorunludur. Diğer firmaların hukuka aykırı işlem yapması size örnek teşkil etmez.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHuzur hakkı MUHSGK’da bildirilecek mi?
    Sonraki İçerikAvukatlık ücretinin borçlu (davayı kaybeden) tarafından, doğrudan avukata ödendiği durumlarda, e-SMMM kimin adına düzenlenecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz