Ana Sayfa Dünya Avustralya’da işsizlik oranı %5,2’ye geriledi

Avustralya’da işsizlik oranı %5,2’ye geriledi

582
0

Avustralya’da işsizlik oranı %5,2’ye geriledi

Avustralya İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, Avustralya’nın işsizlik oranı eğilimi altı ay önceki seviyeye göre Kasım 2019’da 0,1 yüzde puanı azalarak %5,2’ye geriledi. Kasım 2019’da aylık istihdam eğilimi yaklaşık 17.000 kişi arttı. Tam zamanlı istihdamda yaklaşık 8.000 kişi, yarı zamanlı istihdamda ise yaklaşık 9.000 kişi artmıştır. Aylık işsizlik oranı eğilimi, Kasım 2019’da %8,4 olarak sabit kaldı ve geçen yıla göre sadece 0,1 yüzde puanı arttı.

Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı Kasım 2019’da 0,1 yüzde puanı azalarak %5,2’ye gerilerken, eksik istihdam oranı 0,2 yüzde puanı azalarak %8,3’e geriledi. Mevsimsellikten arındırılmış katılım oranı %66,0 olarak sabit kaldı ve istihdam edilen kişi sayısı yaklaşık 40,000 kişi arttı.


Kaynak: Avustralya İstatistik Bürosu / Link: https://www.abs.gov.au/ausstats/abs%40.nsf/mediareleasesbyCatalogue/F00771E26218DFB1CA258479001AAD2E?OpenDocument
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTransit taşımacılık KDV’den istisna mıdır?
Sonraki İçerikKat maliklerinin gayrimenkulün korunması ve zarara uğramasına karşılık sorumluluğu var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz