Ana Sayfa Duyurular Avrupa Yatırım Fonu ve KGF işbirliği ile KOBİ’lere 7,5 milyar TL COSME...

Avrupa Yatırım Fonu ve KGF işbirliği ile KOBİ’lere 7,5 milyar TL COSME kredisi sağlanacak

444
0
Ürün Açıklaması

KOBİ’lerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi için KOBİ’lerin finansmana erişiminin desteklenmesini sağlamaktır.

KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Arttırılması amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe kullanılarak Avrupa Yatırım Fonu aracılığıyla yürütülen COSME Programı kapsamında Kurumumuz ile AYF arasında 27 Ekim 2020 tarihinde tekrar Protokol imzalanmıştır.

Hedeflenen Kredi Hacmi: 7,5 milyar TL

AYF kontrgaranti tutarı: 300 milyon TL

Proje kaynakları: %50 AYF kontrgarantisi, %50 KGF Özkaynağı

Hedeflenen kefalet hacmi: 6 milyar TL

Başvuru Süresi: 01.04.2022 tarihine kadar

Tazmin Üst Limiti: % 10

Kefalet İçin Kullanılan Kaynak

Avrupa Yatırım Fonu (EIF)

İlgili Finans Kuruluşları / Kurum

Akbank, Alternatifbank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapıkredi Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

Ürün Vadesi

Azami 12 ay ödemesiz dönem dahil olmak üzere asgari 36 ay, azami 60 ay vade

Kefalet Limiti ve

Azami kefalet tutarı 900.000 TL, azami kredi tutarı 1.125.000 TL

Azami Kefalet Oranı

%80

Ücret ve Komisyon

Komisyon Oranı : yıllık %1.5

Başvuru Ücreti : 500 TL

Başvuru Koşulları

Yararlanıcıların Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş, KOBİ tanımını haiz gerçek ve tüzel kişi işletmelerden biri olması şartı aranır.

Başvurular ilgili bankalar aracılığıyla yapılabilmektedir.


Kaynak: KGF
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Yılı Brüt satışı 5 Milyon ve üstü olan firmalar ne zaman E-Fatura kullanmaya geçmek zorundadır?
Sonraki İçerikÜniversiteler ve yüksek teknoloji enstitülerine yapılan ayni veya nakdi bağış ve yardımların tamamı şirket kazancından indirilebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz