Ana Sayfa Duyurular Asgari Ücret Üçüncü Toplantısı 9 Aralık 2021 Perşembe günü yapıldı. 13 Aralık...

Asgari Ücret Üçüncü Toplantısı 9 Aralık 2021 Perşembe günü yapıldı. 13 Aralık 2021’de son toplantının yapılması bekleniyor.

685
0

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ÜÇÜNCÜ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısını 9 Aralık 2021 Perşembe günü TİSK Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) toplanan komisyonda, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ yer aldı.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında IRGAT asgari ücret görüşmelerine, yaşanılan ekonomik süreçlerin dikkate alındığı, asgari ücretlilerin sıkıntıların giderilebileceği bir rakam belirleme ümidiyle başladıklarını söyledi.

IRGAT, “İşverenlerle aynı noktada değiliz. İşveren kesimiyle uyuşmazlıklarımızı maalesef şu anda gideremedik. Dolayısıyla Komisyonun sağlıklı bir karar vermesi söz konusu olamadı. TÜRK-İŞ’in 3 bin 900 lira gibi bir talebi olmamıştır. Bu rakam kasım ayında bir kişinin yaşam maliyetidir.” diye konuştu.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile çarşı ve pazarın enflasyonu arasında büyük fark olduğunu ifade eden Genel Eğitim Sekreteri IRGAT, şunları kaydetti:

“Yılbaşından beri Türk lirası döviz kurları karşısında yaklaşık yüzde 85 değer yitirdi. Son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon, insanların alım gücünün düşmesi, fiyatların değişmesi, dar gelirlileri daha da zora soktu. Biz çarşı ve pazar enflasyonu ve büyümeden de refah payı alacak oranda bir asgari ücretin tespitini bekliyoruz. Geldiğimiz noktada bunu sağlayamadık. Çalışanların gülümseyeceği, çalışanların refah seviyesinin artacağı bir asgari ücreti henüz bulamadık.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Kaynak: Türk-İş Sendikası
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGenç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki
Sonraki İçerikYasal süresi dışında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine yüklenmiş olan defter beratlarını silebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz