Ana Sayfa Haberler Apple son 10 yılın en büyük zararını yaşıyor

Apple son 10 yılın en büyük zararını yaşıyor

966
0

Apple’ın FaceTime uygulamasında ortaya çıkan ve yapılan çağrıların cevaplanmaması durumunda bile kişinin sesinin duyulmasına neden olan sorun, şirkete pahalıya mal oldu.

Apple şirketi Salı günü yaptığı açıklamada, son 10 yıl içerisinde ilk defa gelir ve kar oranında düşüş görüldüğünü bildirdi.

iPhone satışlarında görülen azalma ve Çin’de yaşanan sıkıntılar nedeniyle şirketin geliri 29 Aralık haftasında, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 4,5 azaldı. Kar oranı ise 19,97 milyar dolara düştü.

Geçen seneye oranla Çin’den elde edilen gelir yaklaşık 5 milyar dolar azalarak 13,17 milyar dolar olarak kaydedildi.

Şirket 3 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Çin’de yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle yıl sonuna ilişkin satış tahminlerinin düşürüldüğünü belirtmişti.

Söz konusu açıklama ise iPhone’un piyasaya sürülmesinden beri yapılan ilk uyarı olarak tarihe geçti.

Uyarının ardından şirketin değeri 55 milyar dolar azaldı ve satışlar kısa süreliğine durgunlaştı.

Borsa işlemlerinin başladıktan 6 saat sonra Apple’ın hisse değeri yüzde 6 oranında yükseldi.

Açıklanan rakamlar ile analistlerin tahminlerinin yerinde olduğu anlaşıldı. Öte yandan, iPhone’dan elde edilen kar, tahmin edilenden yüksek oldu.

 

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyan sistemi üzerinden düzeltme beyannamesi verilebilir mi?
Sonraki İçerikHangi mal ve hizmetler için KDV tevkifatı uygulanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz