Ana Sayfa Vergi Anonim adres değişikliği kaç gün içinde bildirilmelidir?

    Anonim adres değişikliği kaç gün içinde bildirilmelidir?

    124
    0

    Adres değişikliğine ilişkin olarak Anonim şirket kira kontrat başlangıç tarihinden itibaren kaç gün sonra adres değişikliği karar almalıdır?

    Kira sözleşmesi yapıldıktan sonra şirket yönetimi karar alır karar ticaret sicilinde tescil ettirilir. VUK hükümlerine göre değişiklikler 1 ay içinde VD bildirilmek zorundadır. Yer kiralanmış ancak tadilat vb. nedeniyle henüz kullanılmaya başlanmamışsa yerin fiilen kullanıma başlandığı tarihte ticaret sicil işlemleri yapılır. Ancak kira sözleşmesi düzenlendikten sonra damga vergisi bildirimi izleyen ay damga vergisi beyannamesi ile yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPastaneler KDV’yi paket serviste ve işletmede verile hizmette nasıl uygulayacak?
    Sonraki İçerikYatırım teşvik belgesi kapsamında emekliler 26322 nolu teşvikten faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz