Ana Sayfa Duyurular Alternatif Çözüm Yöntemlerinden Arabuluculuk Başarıyla Devam Ediyor

Alternatif Çözüm Yöntemlerinden Arabuluculuk Başarıyla Devam Ediyor

615
0
Adalet Bakanlığının alternatif çözüm yolları olarak uygulamaya koyduğu arabuluculukta başarı oranları rakamlara yansıyor. Alternatif çözüm yöntemlerinden arabuluculuk uygulamasında 2013 yıldan bu yana 1 milyon 254 bin 348 dosyada yüzde 70 oranında başarı sağlanarak, dosyalar mahkemelere intikal etmeden çözüme kavuşturuldu.

Adalet Bakanlığının ihtilafların hızla çözümü için uygulamaya koyduğu alternatif çözüm yolları uzlaştırma ve arabuluculuk büyük bir başarıyla devam ediyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de sıklıkla vurguladığı arabuluculuk ve uzlaştırmada elde edilen başarı mahkemelere yeni iş yükü oluşmasının da önüne geçiyor. Uygulamalarla birlikte ortaya çıkan itilafların iki tarafında memnun kalacağı şekilde hızla çözüme kavuşturuluyor.

ARABULUCULUKTA BAŞARI YÜZDE 70 SEVİYESİNDE

2013 yılından bu yana arabuluculara yönlendirilen 1 milyon 254 bin 348 dosyadan 845 bin 79’u çözüme kavuşturularak yüzde 70 başarı sağlandı. İhtiyari uyuşmazlıklarda 2013 yılından bu yana arabulucuya gönderilen 279 bin 15 dosyanın yüzde 97’sinde anlaşma sağlanarak 255 bin 707 dosya çözüme kavuşturuldu. İş uyuşmazlıklarına 2018 yılından bu yana arabulucuya gönderilen 802 bin 36 dosyanın yüzde 63’ü çözülerek 493 bin 798 dosyada anlaşma sağlandı. Ticari uyuşmazlıklarda arabuluculara yönlendirilen 173 bin 297 dosyanın 95 bin 574’ünde yani yüzde 56’sında anlaşma sağlanarak çözüme kavuşturuldu.

Yapılan yeni düzenlemeler sonrasında uzlaşma ve arabuluculukta elde edilen rakamların çok daha yukarılara çıkacağı, yüzbinlerce dosyanın bu yöntemlerle çözüme kavuşturulacağı öngörülüyor.


Kaynak: Adalet.gov.tr – 24.02.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergiye Uyumlu Mükelleflere % 5 Oranında Uygulanacak Vergi İndirimi nedir?
Sonraki İçerikGelir Vergisi Açısından ücretin unsurları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz