Ana Sayfa Dünya Almanya’da Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi piyasa beklentilerini karşılayarak aylık bazda %0,9...

    Almanya’da Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi piyasa beklentilerini karşılayarak aylık bazda %0,9 arttı

    385
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • Almanya’da Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi, piyasa beklentilerini karşılayarak aylık bazda %0,9 arttı.
    • ABD çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz değeri aylık bazda piyasa beklentisi olan %0,4 değerinin altında kalarak %0,3 olarak açıklandı. Ayrıca ABD çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda piyasa beklentileri dahilinde %4,3 olarak belirlendi.
    • ABD Temmuz ayı yıllık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) son 10 yılın rekorunu kırarak %7,8 olarak açıklandı.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı, bir önceki haftaya göre azalarak beklentiler dahilinde 375 bin kişi olarak açıklandı.
    • Brent ham petrol varil fiyatı 69 $ ile son 3 haftanın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
    • Euro Bölgesi’nde yatırımcı güvenini temsil eden Sentix Endeksi, Ağustos ayında 22,2 ile son 3 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemmuz ayı bütçe giderleri geçen yılın aynı ayına göre %21,4 oranında arttı
    Sonraki İçerikKaradeniz’de kullanılacak doğal gaz borularının üretimine başlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz