Ana Sayfa Dünya Almanya’da sanayi siparişleri Ekim ayında %2.9 oranında artış gösterdi

    Almanya’da sanayi siparişleri Ekim ayında %2.9 oranında artış gösterdi

    523
    0

    Almanya’da Sanayi Siparişleri Ekim Ayında Beklentilerin Üzerinde Artış Gösterdi

    Almanya Federal İstatistik Ofisi, ülkedeki sanayi üretimi ve siparişlere ilişkin Ekim ayı verilerini açıkladı. Açıklanan verilerde Almanya’da sanayi siparişlerinin Ekim ayında beklenenin üzerinde bir artış ortaya koyduğu görüldü. Söz konusu veriler Kovid 19 salgının ikinci dalgası ile mücadele halinde olan Almanya’nın, dördüncü çeyrek döneme güçlü bir başlangıç yaptığı ve mevcut durumun imalat sektörü açısından umut verici olduğu şeklinde yorumlandı.

    Landesbank kıdemli ekonomistlerinden Jens-Oliver Niklash konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada, verilerin Almanya’da sanayi sektörünün tekrar canlandığını ortaya koyduğunu belirterek, salgının ekonomide yarattığı zayıflığın büyük ölçüde hizmet sektöründen kaynaklandığını ve maalesef bu durumun çok kısa bir vadede değişmesini beklemediklerini söyledi.

    Federal İstatistik Ofisinin paylaştığı verilere göre Ekim ayında sanayi siparişleri mevsimsel etkilerden arındırılmış haliyle %2.9 oranında artış gösterdi. Daha önce Reuters tarafından ekonomistler arasında yapılan bir ankette ise sanayi siparişlerin Ekim ayında ortalama %1.5 artacağı ön görülmüştü. Eylül ayındaki artış ise revize edilmiş haliyle %1.1 olarak gerçekleşmişti.

    Verilerin Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklanan detaylarına göre, Ekim ayında yurt içi sanayi siparişleri %2.4 oranında artarken, yurt dışı kaynaklı siparişlerdeki artış ise %3.2’ye ulaştı. Euro Bölgesinden gelen siparişlerin ise %0.5 arttığı bildirildi.

    Verilerin detaylı incelenmesi sonucunda, sermaye malları ve ara mallara olan talepte de artış yaşanırken, tüketici ürünlerine olan talebin ise daraldığı gözlemlendi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE- fatura kullanıcıları E- Defter Kullanmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikGenel sağlık sigortası prim borçlarının yapılandırılması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz