Ana Sayfa Dünya Almanya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyreklikte yıllık bazda %3,4 azaldı

    Almanya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyreklikte yıllık bazda %3,4 azaldı

    450
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Mayıs ayında 117,2 ile 119,2 olan beklentilerin altında değer aldı. Ocak ayından bu yana artış gösteren endeks değeri bu ay düştü.
    • ABD’de Nisan ayında yeni konut satışları 863 bin ile 970 bin olan piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.
    • ABD’de öncü verilere göre Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH), yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak %6,4 artış gösterdi. Piyasa beklentisi %6,5 artması yönündeydi.
    • ABD’de Mart ayında dayanıklı mal siparişleri %1,3 artarken, Nisan ayında %1,3 azaldı. Siparişlerin %0,7 artması bekleniyordu.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 406 bin kişi ile 425 bin kişi olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşti.
    • Almanya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ilk çeyreklikte yıllık bazda %3,4, çeyreklik bazda %1,8 azalarak beklentilere yakın gerçekleşti.
    • Almanya IFO İş İklimi Endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yükselerek 99,2 ile 98,2 olan piyasa beklentisinin üzerinde değer aldı.
    • Almanya’da Mayıs ayında işletme beklentileri, geçen aya göre yükselerek 102,9 ile 101,4 olan beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
    • Almanya’da Haziran ayında GFK Tüketici Güven Endeksi, bir önceki aya göre 1,6 puan yükselerek -7 ile -5,2 olan beklentinin altında değer aldı.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNisan ayında nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yaptığımız personel için mayıs ayında KÇÖ başvurusu yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikHaziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz