Ana Sayfa Dünya Almanya iklimle ilgili yeni vergiler düzenledi

Almanya iklimle ilgili yeni vergiler düzenledi

718
0

Almanya iklimle ilgili yeni vergiler düzenledi

Tax News’un yayınladığı habere göre, 18 Aralık 2019 tarihinde, Alman parlamentosunun Federal Meclisi ve Federal Konseyi’nin (Bundestag ve Bundesrat) arabuluculuk komitesi, Hükümetin iklim mevzuatında çeşitli vergi önlemlerini içeren bir anlaşma yapıldığını açıkladı.

Komite tarafından kabul edilen mevzuat aşağıdaki ana vergi değişikliklerini içermektedir:

  • Uzun mesafeli demiryolu yolculuklarında (50km’yi aşanlarda) katma değer vergisi oranı 1 Ocak 2020’den itibaren %19’dan %7’ye düşürüldü. Şu anda, yalnızca 50 km’den daha az seyahatler için demiryolu ücretleri %7 indirimli KDV oranıyla vergilendirilirken, geri kalanı %19 oranında vergilendirilmekte.
  • Havayolu ücretleri üzerindeki vergi artışı şu şekildedir: AB içi uçuşlar 7,50 Euro’dan (8,34 ABD Doları) 13,03 Euro’ya çıktı; 2.500km ila 6.000km arasındaki ara uçuşlar 23.43 Euro’dan 33.01 Euro’ya çıktı ve 6.000 km’den fazla uzun mesafeli uçuşlar 42,18 Euro’dan 59,43 Euro’ya çıktı.
  • Ulaştırma ve inşaat sektörleri ve şu anda Avrupa Birliği Emisyon Ticareti Programı kapsamında olmayan ısınma nedeniyle oluşan sera gazları için karbon fiyatlandırma planını başlatılacak.
  • Konutların daha enerji tasarruflu hale getirmek için yapılan vergi indirimi. Bu, en az 10 yaşında olan ve maksimum harcamanın 200.000 Euro olarak belirlenmiş, mülk sahibi tarafından kullanılan binalar için geçerli olacaktır.

Bu iklim paketi 15 Kasım 2019’da Federal Meclis tarafından onaylandı ve 29 Kasım’da Federal Konsey tarafından kısmen onaylandı, ardından eyalet hükümetlerinden potansiyel gelir kayıpları konusundaki endişeleri görüşmek üzere iki meclisli komite kuruldu.


Kaynak: Tax News / Link: https://www.tax-news.com/news/German_Lawmakers_Agree_Climate_Package____97464.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerike-SMM uygulaması kimler için zorunludur?
Sonraki İçerikGERİ KAZANIM KATILIM PAYINA İLİŞKİN YÖNETMELİK – 31.12.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz