Ana Sayfa Duyurular Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %3,6...

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %3,6 azalışla 289,3 milyar ABD doları oldu

423
0

BIS-Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri Gelişmeleri – Haziran 2020

BIS – Yerel Bankacılık İstatistikleri

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 3,6 azalışla 289,3 milyar ABD doları, banka dışı sektörden olan yabancı para alacakları ise yüzde 0,3 artışla 182,1 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para yükümlülükleri 2019 yıl sonuna göre yüzde 3,4 azalışla 324 milyar ABD doları, banka dışı sektöre olan yabancı para yükümlülükleri ise yüzde 2,9 azalışla 238,9 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

BIS – Konsolide Bankacılık İstatistikleri

Türkiye’deki bankaların ilk borçluya göre toplam sınır ötesi alacakları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 14,5 azalışla 32,2 milyar ABD doları, bankalardan alacakları yüzde 21,0 azalışla 21,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye’deki yerli bankaların nihai borçluya göre toplam yurt dışı alacakları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 14,2 azalışla 22,3 milyar ABD doları, bankalardan alacakları ise yüzde 21,7 azalışla 12,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.


Kaynak: TCMB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTuz Gölü Yer Altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi bittiğinde 5,4 milyar metreküp doğalgaz depolama kapasitesine ulaşılacak
Sonraki İçerikYeni nesil enerjili motorlu taşıt satışlarının şu anda Çin pazarında %15 olan payı 2025 yılında %20’ye yükselecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz