Ana Sayfa Dünya Yeni nesil enerjili motorlu taşıt satışlarının şu anda Çin pazarında %15 olan...

    Yeni nesil enerjili motorlu taşıt satışlarının şu anda Çin pazarında %15 olan payı 2025 yılında %20’ye yükselecek

    313
    0

    2025 Yılında Çin’deki Her Beş Araçtan Birisi Yeni Nesil Enerjili Olacak

    Çin Otomotiv Mühendisleri Birliği (China-SAE) tarafından 27 Ekim 2020 Salı günü yapılan bir açıklamada, yeni nesil enerjili motorlu taşıt satışlarının şu anda Çin pazarında %15 olan payının 2025 yılında %20’ye yükseleceği, 2035 yılında ise bu oranın %50’ye ulaşacağı belirtildi.

    Birlik başkanı Li Jun, Şangay’da yapılan yıllık konferans esnasında yaptığı açıklamada, 2035 yılı itibarıyla yeni nesil enerjili taşıtların %95’inin elektrik bataryalı olacağı, geriye kalanın büyük kısmını ise hibrit teknolojili taşıtların oluşturacağını tahmin ettiklerini söyledi.

    Geçtiğimiz yıl Çin Sanayi Ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir politika önerisi metninde, 2025 yılında yeni nesil enerjili araçların pazar payının %25 olacağı öngörülmüştü. Otomotiv Mühendisleri Birliğinin beklentisinin ise bu rakamın %5 daha altında kalması dikkat çekti.

    Etkili bir sektör kuruluşu olan Otomotiv Mühendisleri Birliği, üst düzey firma yöneticileri ve akademisyenlerden oluşuyor ve ülkedeki orta ve uzun vadeli elektrikli taşıt politikalarının oluşturulması sürecine önemli katkılarda bulunuyor.

    Başkan Li konferans esnasında yaptığı açıklamaların devamında, Çin’de otomotiv endüstrisinden kaynaklanan karbon dioksit salımı miktarlarının 2028 yılında bir zirve yapacağını ardından ise düşüş seyrine girerek, 2035 yılı itibarıyla bu zirve miktarın %20’si kadar azalacağını öngördüklerini belirtti.

    Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de geçtiğimiz Eylül ayında verdiği bir beyanatta, ülkesinin Paris İklim Anlaşması hedeflerine daha hızlı varması için planladıkları eylemleri açıklamış ve karbon dioksit salımının 2030 yılında zirve yaptıktan sonra, plan doğrultusunda 2060 yılından önce nötr düzeye ineceğini açıklamıştı.

    Yeni nesil enerjili araç kategorisinin kapsamında batarya, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç teknolojileri bulunuyor. Otomotiv sektöründeki kuruluş temsilcileri bu yıl içerisinde Çin’in 1.1 milyon adet yeni nesil araç satışı gerçekleştirmiş olacağını tahmin ediyorlar.

    Otomotiv Mühendisleri Birliği Başkanı Li Jun ayrıca, 2030 ve 2035 yılları arasında Çin’de bir milyon adet hidrojen yakıtlı aracın da trafikte olacağını sözlerine ekledi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %3,6 azalışla 289,3 milyar ABD doları oldu
    Sonraki İçerikNestle Türkiye’de ilk medikal beslenme fabrikasının temelini attı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz