Ana Sayfa Dünya Dünya Ticaret Örgütü: Temmuz ayında 15 ülkenin ihracatı artarken, 60 ülkenin ihracatı...

    Dünya Ticaret Örgütü: Temmuz ayında 15 ülkenin ihracatı artarken, 60 ülkenin ihracatı geriledi

    579
    0

    KÜRESEL TİCARET

    Dünya Ticaret Örgütü (WTO), küresel ticaretin yaklaşık yüzde 90’ını gerçekleştiren 73 ülkeye ilişkin aylık dış ticaret verilerini açıkladı. Verilere göre, 2018 yılı Aralık ayından bu yana düşüş eğiliminde olan küresel ticaret, Covid-19 salgınının da negatif etkisiyle 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 düşüş kaydederek aylık bazda 1,5 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

    Temmuz ayında 15 ülkenin ihracatı artarken, 60 ülkenin ihracatı geriledi.

    2020 yılı Temmuz ayında, en fazla ihracat gerçekleştiren ülkelerden Almanya’nın ihracatı yüzde 9,1, ABD’nin ihracatı yüzde 15,4, Hollanda’nın ihracatı yüzde 4,3, Japonya’nın o ihracotı yüzde 18, İtalya’nın ihracatı yüzde 5,2, Güney Kore’nin ihracatı ise yözde 7,1 geriledi.

    Çin’in ihracatı yüzde 2, Hong Kong’un ihracatı yüzde 3,9, Tayvan’ın ihracatı yüzde 0,9, Vietnam’ın ihracafı yüzde 8,2 arttı. Temmuz ayında Türkiye’nin ihracatı ise yüzde 5,8 gerilemişti.

    Yıllıklandırılmış küresel ticaret yüzde 8,1 düşüşle 17,6 trilyon dolar oldu.


    Kaynak: TİM Ekonomi Bülteni Ekim 2020
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBSMMMO: Pandemi etkisini sürdürürse işten çıkarma yasağı da uzayabilir
    Sonraki İçerikSerbest mali müşavirler bağımsız denetçilik faaliyetinde bulunabilir mi? 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz