Ana Sayfa Haberler Binek otomobil alımlarında KDV’sini KDV beyannamesinde indirim olarak yazabilir miyim?

Binek otomobil alımlarında KDV’sini KDV beyannamesinde indirim olarak yazabilir miyim?

2092
0

Binek otomobil alımlarında KDV’sini KDV beyannamesinde indirim olarak yazabilir miyim?

KDV Kanununun 30’ncu maddesi gereği binek otomobilin alımı sırasında ödenen KDV’nin KDV beyannamesine direkt indirimi mümkün değildir.

KDV beyannamesinde indirim konusu yapılamayan KDV seçimlik olarak aracın alış maliyetine ilave edilebilir veya doğrudan gider yazılabilir.

Ancak, ticari faaliyet konusu oto ticareti olan firmalar için araç alım satımı ticari mal niteliğinde olduğu için bunlar alışta ödedikleri kdv’yi kdv beyannamesinde indirim konusu yapacaklar ve satarken hesapladıkları ve alıcıdan tahsil ettikleri kdv’yi ise hesaplanan kdv olarak beyannamelerine ekleyeceklerdir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Binek otomobillere ait kdv ve ötv direkt gider olarak yazılabilir mi?

 

Oto alım satımı yapan firmaların binek oto alış ve satışındaki KDV uygulaması nasıl olacaktır?

 

Binek oto ilk yıl faiz gideri maliyete mi atılır yoksa gider mi yazılır?

 

Binek Otonun MTV’si gider yazılabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikİthalat Rejimi Kararına Ek Karar
Sonraki İçerikEv hanımlarına müjde!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz