Ana Sayfa Şirketler Ar-Ge Tasarım İndiriminden Haberiniz Var mı?

Ar-Ge Tasarım İndiriminden Haberiniz Var mı?

1558
0

1- AR-GE TASARIM İNDİRİMİNDEN HABERİNİZ VAR MI?
Bilindiği üzere Ar-Ge merkezleri Ar-Ge projelerinin yanında tasarım projeleri de yönetebilmektedir.

Bu sebeple bir Ar-Ge merkezi 5746 sayılı Kanunda yer alan destek unsurlarının yanında Kurumlar Vergisi Tasarım İndiriminden de yararlanabilir.

Diğer taraftan, tasarım merkezleri sadece tasarım projeleri gerçekleştirebildiğinden Kurumlar Vergisi desteği olarak yalnızca Tasarım İndiriminden yararlanabilir.

Buradaki bakış açısı, belirlenmiş kurallara uymak suretiyle destek ve teşvik unsurlarından en yüksek düzeyde faydalanabilmektir.

Ülkemizde Son yıllarda Ar-Ge Projeler Devlet tarafından çok yönlü olarak desteklenmektedir. Ar-Ge yapmak isteyen şirketlere, Vergi istisna ve indirimleri, SSK prim desteklerinin yansıra, Hibe ve Uzun ve düşük faizli kredi imkânları da sağlanmaktadır. İşletmelerin bu yönde projeleri varsa, bu desteklerden yararlanmak için mevzuatı taramaları faydalı olacaktır.

Güneri GÖZÜAÇIK –Ymm
Modern YMM – İstanbul

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYurtdışından Kullanılan Kredilerde KKDF Oranı Sıfırlandı!!!
Sonraki İçerikKurum Aktifinde İki Yıldan Fazla Kayıtlı Gayrimenkul Satışlarında KDV Uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz