Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşyerinde Duygular Bulaşıcı

    İşyerinde Duygular Bulaşıcı

    1467
    0

    Yale sosyoloğu Nicholas Christakis ve California Üniversitesi’nden Profesör James Fowler’ın 20 yıllık çalışmalarına göre, mutluluk sosyal iletişimle artıyor ve çevrenizdeki her mutlu insan mutluluğa yakalanma şansınızı yükseltiyor.

    Düşük Moral:
    Düşük moralin aynı şekilde bulaşıcı olduğu tespit edildi. Profesör Sigal Barsade’in araştırmasına göre bir kişinin duyguları grubun geri kalanına çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor.

    İş Ahlakı:
    Aynı şey iş ahlakı konusunda da geçerli ve bir çalışanın işteki tavrı diğerlerinin davranışlarını da etkiliyor. Ekipteki biri üstüne düşeni yapmazsa diğerleri de katılımda bulunmayı bırakıyor.

    Stres:
    Stres aynı oranda bulaşıcı. Çalışanlardan biri stresliyse ve gerginlik, öfke ya da ilgisizlik gibi işaretler görüyorsanız, bu duygular diğer çalışanlara da bulaşacaktır. Olumsuz duygular ekibe bulaştığında herkes üretkenliğini kaybeder, bitkinleşir ve iş yüküne tepki duymaya başlar.

    Barsade’e göre, bu durumu düzeltmek için, çalışanlar duygularını gözlemlemeli, olumlu bir şekilde iletişim kurmalı ve birbirine nezaketle davranmalı. Şefkatli ve nazik davranmak çalışanların işlerinden daha fazla memnuniyet duymasına ve daha az stres yaşamasına yardımcı olur.

    Liderler ve yöneticiler ne yapabilir:

    • Mutsuz çalışanları tespit edip onlara destek verin.
    • Ekibinizin başarılarını kutlayın.
    • Daha nazik iş ilişkileri oluşturmaya çalışın.
    • Ekip içinde daha açık iletişim kurulmasını sağlayın.

    Pozitif davranışlar yayılacak ve çalışanlarınızı daha mutlu, sağlıklı ve üretken kılacaktır.

    Kaynak: QZ
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTesadüfi Örnekleme Nedir?
    Sonraki İçerikK.K.T.C.’de Bulunan Binalara İnşaat Ve Elektrik İşleri Yapılması Halinde Vergi Nasıl Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz