Ana Sayfa Şirketler Genç Girişimcilere Müjde!!! TÜBİTAK’tan 30 Milyon Lira Hibe Veriliyor!!!

Genç Girişimcilere Müjde!!! TÜBİTAK’tan 30 Milyon Lira Hibe Veriliyor!!!

1164
0

TÜBİTAK’TAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE 30 MİLYON HİBE…
2012 yılında başlatılan ve desteklenen 557 girişimcinin şirketlerini kurarak iş hayatına geçirdikleri BiGG Programı 2017 1. Dönem sonuçları açıklandı.

2016 yılında Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknogirişim Sermaye Desteği ile birleştirilen BiGG Programı 1. Aşamasında TÜBİTAK tarafından desteklenen 20 uygulayıcı kuruluş, girişimcilere birçok alanda destek sağladı.

ÜSTÜN BAŞARILI GİRİŞİMCİLERE ÇİFTE BURS FIRSATI
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Bireysel Gelişim 2. Aşamasında TÜBİTAK tarafından başarılı bulunan girişimcilere 150 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanacağını ve isteyen her girişimciye iş rehberi atanacağını belirterek Bireysel Genç Girişim Programı desteği alan üstün başarılı girişimcilerin Türkiye-İngiltere birlikte yürüttüğü Katip Çelebi-Newton Fonu çerçevesinde İngiltere’de İnovasyonun Liderleri Burs (Leaders in Innovation Fellowships) Programından faydalanabileceklerini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Ergin, TÜBİTAK tarafından yapılan panel değerlendirmeleri sonucunda, 206 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği almasının uygun bulunduğu, Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanan 206 girişimcinin Ağustos ve Eylül aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak, 1 Ekim’de iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. Ayrıca TÜBİTAK Başkanı, Bireysel Genç Girişim Programı 2017 yılı 1. dönemi kapsamında girişimcilere yaklaşık 30 milyon liralık hibe destek sağlanacağını söyledi.

Bireysel Genç Girişim Programı 2017 yılı 2. dönem iş fikri başvurularının,  TÜBİTAK web adresinde duyurulan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından 1-15 Ağustos’ta alındı ve iş planı başvurularının ise 16-29 Ağustos’ta toplanacak. TÜBİTAK tarafından Eylül-Kasımda yapılacak 2. aşama değerlendirme sonuçlarının 30 Kasım’da açıklanması planlanıyor.

Programın 2017 yılı 2. döneminde, 4 binin üzerinde iş fikri ve 400’ün üzerinde iş planı başvurusu bekleniyor. TÜBİTAK Başkanı, genç ve yenilikçi girişimcilerinden beklentilerinin özellikle savunma, enerji ve biyoteknoloji gibi alanlarda dışa bağımlılığı azaltacak katma değeri yüksek projeleri hayata geçirmeleri olduğunu söyledi.

Destek Alamaya Hak Kazanan Projelerin Listesini İncelemek İçin Tıklayınız

Kaynak: TÜBİTAK

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHangi Durumlarda Amme Alacaklarına İhtiyati Haciz Uygulanır?
Sonraki İçerikHamile Yazılı Senet Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz