Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışanın hastalık halinin ne kadar süre devam etmesi halinde iş yeri çıkış...

    Çalışanın hastalık halinin ne kadar süre devam etmesi halinde iş yeri çıkış işlemlerini yapabilir?

    298
    0

    Merkezi Türkiye’de bulunan, Uluslararası nakliye şirketinin, 2 ay önce işe aldığı tır şoförü, yurt dışında iken, fenalaşarak hastaneye kaldırılıyor. Kanser teşhisi konup, çalıştığı şirket tarafından, ambulans ile Türkiye’ye getiriliyor. Çalışamayacak durumda olan şoför için, işten çıkışı konusu ile ilgili bilgi verir misiniz?

    İşçinin raporlu iken işten çıkarılabilmesi için işçinin ihbar süresine altı hafta eklenir (Burada altı hafta + ihbar süresi formülü uygulanır). Bu süre dolduktan sonra işveren isterse işçiyi işten çıkarabilir İşçi, çalıştığı işi yapamayacağına ilişkin sağlık raporu alabilir. Bu durumda işverenin yapması gereken iki seçenek var. Bunlardan biri işçiye yapabileceği başka bir işi teklif edebilir. İşçi bu teklifi kabul etmezse işveren ikinci seçenek olarak işçiye kıdem tazminatını ödeyerek işçinin iş sözleşmesini sağlık nedeniyle fesh edebilir.


    Taksitler halinde ödenecek kıdem tazminatı, muhtasarda tek seferde mi bildirilecek?

    İhbar ve Kıdem tazminatı ödemesinin muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    muhasebenews.com/kidem-tazminati/

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEYT SGDP 5 puanlık indirim SGK Genelgesi 2023/19
    Sonraki İçerikAktife kayıtlı konteynerleri deprem bölgesine gönderen şirket bunları gider yazabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz