Ana Sayfa SGK EYT SGDP 5 puanlık indirim SGK Genelgesi 2023/19

    EYT SGDP 5 puanlık indirim SGK Genelgesi 2023/19

    314
    0

    Şirketimizden Eyt emekli olan kişiyi ertesi gün işe girişini yaptık. 15510 sayılı sgdp teşvikinden onayımız yaptık. Muhsgk da farklı belge türlerinden 30 günden fazla hizmet süresi uyarısını veriyor. Bildirgeyi onaylayamıyoruz. Ne yapmamız gerekir?

    EYT öncesi dönem için 4a normal çalışan EYT sonrası için sgdp olarak iki ayrı bildirim halinde düzenleme yapınız.


    Emeklilik için işten ayrılan ve barkodlu emeklilik başvurusu belgesini alan kişinin SGDP’li olarak işe girişini ertesi gün yapabilir miyiz?


    5510 Sayılı kanundan doğan 5 puanlık indirim hangi hesapta izlenmelidir?

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılı kurumlar beyanını gönderirken gerçek faydalanıcı bildirim formunu doldurmamız gerekiyor mu?
    Sonraki İçerikÇalışanın hastalık halinin ne kadar süre devam etmesi halinde iş yeri çıkış işlemlerini yapabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz