Ana Sayfa Duyurular İSMMMO – Karar Alma Sürecinde Maliyet Muhasebesi Eğitimi Duyurusu

İSMMMO – Karar Alma Sürecinde Maliyet Muhasebesi Eğitimi Duyurusu

349
0

KARAR ALMA SÜRECİNDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMASI

15 KASIM 2022

Değerli Meslektaşımız ve Stajyerlerimiz;

Maliyet Muhasebesi ve uygulamaları, muhasebe mesleğinin temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Staj döneminden başlayarak gerek smmm yeterlillik sınavları gerekse mali müşavir olduktan sonraki dönemlerde de sürekli olarak hayatımızın her noktasında uygulanan muhasebe yöntemidir.

Günümüzde her ne kadar bu hesaplama tekniklerini özel yazılım programları ile gerçekleştirsek de özünde, firmaların geleceğine yön veren, raporlanabilen ve okunup yorumlanabilen bu yöntemin temel amacı, işleri kolaylaştırmakdır.

Bu sebeple firmaların içinde karar vericilerin kararlarını etkileyecek, hatta değiştirebilecek olan “Karar Alma Sürecinde Maliyet Muhasebesi Uygulamaları” konulu hazırladığımız maliyet muhasebesinde özellikli durumların anlatılacağı eğitim programımızın faydalı olması dileğiyle…

Sevgi ve Saygılarımla,

Erol DEMİREL

Başkan

____________

KARAR ALMA SÜRECİNDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMASI

15 KASIM 2022

EĞİTİM TARİHLERİ:

15 Kasım 2022 Salı 18:00-20:50

18 Kasım 2022 Cuma 18:00-20:50

EĞİTİM ÜCRETİ : 600 TL (KDV Dahil)

EĞİTMEN:

Dr.Öğr.Üyesi Yasin Cebeci

Marmara Üniversitesi

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

İşletmelerde Maliyet Akış Süreci

Maliyet Kayıt Düzeni (7/A) 

Maliyet Çeşitleri

(Üretim biriminde (fabrika) katlanılan tüm maliyetleri sınıflandırıp inceleyeceğiz.) 

Kapsamına Göre Maliyetler (Tam – Değişken – Normal)

Kâr Planlaması
VAK’A ANALİZLERİ

EĞİTİM PORTALI https://www.eturmob.org.tr/
Programa giriş klavuzu kayıt işlemlerinden sonra ayrıca gönderilecektir.

KATILIMCI SAYISI 30 Kişi

________________________________

KARAR ALMA SÜRECİNDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMASI

15 KASIM 2022

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Bir üretim işletmesindeki tüm işleyişini şema ile tanıyıp, maliyet muhasebesi ile hangi soruna çözüm arayacağımızı tespit edeceğiz.

Üretim işletmelerinin kullanacağı maliyet hesaplarını belirleyip, hangi sırada kayıt yapacağımızı değerlendirip, Uygulamada, yasal zorunluluktan dolayı kullanılan yansıtma hesaplarının aslında ne işe yaradığını göreceğiz.

İşletmelerin temel hedefi olan kâra ulaşmadaki başabaş analizlerini değerlendirerek, bu analizler sayesinde kâra geçiş noktasını, hedeflenen kâr için olması gereken satış miktarını (hasılatını), güvenlik payının hesaplamasını yapacağız.

KATILIM BELGESİ

Her ders 50 dakika olup, her dersin en az %80’ine katılım sağlanması gereklidir. Katılım oranına göre belge düzenlenecektir.

KAYIT / İLETİŞİM

Kayıt işlemleriniz için ekteki formların eksiksiz olarak doldurularak mail adresimize gönderilmesi gereklidir. 

egitim@ismmmo.org.tr / 0 212 315 84 00

______________________________

KARAR ALMA SÜRECİNDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMASI

15 KASIM 2022

BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

İSMMMO Basın Yayın Dağıtım İşletmesi

IBAN Bilgileri: TR30 0006 4000 0011 0320 5057 05

Kayıt için ayrıca ekteki başvuru formunun doldurularak, mail order formu veya banka dekontunun, egitim@ismmmo.org.tr adresine mail ile gönderilmesini rica ederiz.

https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3559/Egitim-Dosya/05102022-karar-alma-surecinde-maliyet-muhasebesi-uygulamasi.pdf


Kaynak: İSMMMO Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikElektronik faturada red süresi
Sonraki İçerikSGK’dan emeklilik şartlarını sağlayamadığı için primlerini iade alanlar sonradan bu süreleri tekrar borçlanabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz