Ana Sayfa Vergi 7440 Kayıtlarda olup işletmede mevcut olmayan stoklar için Haziran ayında fatura düzenlenebilir...

    7440 Kayıtlarda olup işletmede mevcut olmayan stoklar için Haziran ayında fatura düzenlenebilir mi?

    163
    0

    Kayıtlarda olup işletmede var olmayan stoklar için haziran ayında faturasını kesip beyan edilebilir mi?

    Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31/5/2023 tarihine kadar fatura düzenlemek ve her türlü vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle kayıtlarını henüz DÜZELTMEYEN mükelleflerin, beyan ve ilk taksit ödeme süreleri (7440/ Md. 6/2) Beyan için son gün 03/07/2023’dür.

    Ödeme ise; ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir

    AŞAĞIDAKİ LİNKDE BULUNAN TAKVİMİ İNCELEYİNİZ.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/4142/Mevzuat-Dosya/26052023-7440-sayili-kanun-uzatma.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Stok affının son bildirim ve ödeme tarihi nedir?
    Sonraki İçerikGeçmiş yıl zararları ile karları mahsup edildikten sonra kalan kar ortaklara dağıtılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz