Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden Kasım ayında faydalanabilir miyiz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden Kasım ayında faydalanabilir miyiz?

    710
    0
    Kasım ayı muhsgk bildiriminde bulunacağım. SGK teşvik tanımlama 7252 4447/geçici 26. Madde kçö-nüd yararlananlar kasım ayı için teşvik tanımlama yapabilir miyim?

    7252 sayılı teşvik hesaplamanızı kontrol ediniz. Ortalama KÇÖ veya NÜD günlerinden işçi bazında 7252 hesaplanmakta ve süre belirlenmektedir. Bu hesaplamalarınız doğru ise ilgili SGM ile görüşmeniz gerekmektedir. Çünkü teşvik tanımlamanızda hata oluşmuştur.

    7256 Sayılı kanun istihdama dönüş prim desteği kapsamında daha önce sigortalılığı bildirilmeyen kişilerin 01-12-2020 tarihinden sonra fiilen çalıştırılması ve SGK’lı olarak bildirilmesi sonucunda 2019- ocak /2020-Nisan dönemlerine ait Muhtasar beyannamede beyan edilmeyen Gelir vergisi ve damga vergisi nasıl olacağı hakkında bilgi verir misiniz?

    Her iki sorunuzda uygulama tebliğiyle açıklığa ulaşacaktır. Tebliğ Cumhurbaşkanlığına sunulmuş ve henüz resmi olarak yayınlanmamış bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikStajyerlere yapılan ücret ödemeleri muhtasar beyannamesine dahil edilmeli midir?
    Sonraki İçerikDamga vergisi muafiyeti olan firmalar MuhSgk bildirimini özel onay olarak mı beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz