Ana Sayfa SGK 53 TL Ödeyen Herkes Genel Sağlık Sigortasından Faydalanabilecek!

    53 TL Ödeyen Herkes Genel Sağlık Sigortasından Faydalanabilecek!

    1606
    0

    Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Bağlı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında açıklamalarda bulundu.

    Başkan Bağlı, Genel Sağlık Sigortası’nın sosyal güvenlik sistemlerinin dört temel bileşimlerinden biri olduğunu söyledi.
    Genel Sağlık Sigortası’nın herhangi bir sigorta koluna dâhil olmayan ve gelir tespit yapmayan vatandaşların sisteme otomatikman dâhil edildiğini ifade eden Başkan Bağlı, geliri asgari ücretin üçte birinden (1/3) az olanların ise eski sistemde yeşil kartlı denilen statüde sağlık hizmetlerinden faydalandığını dile getirdi.

    Başkan Bağlı, prim oranını %12 den %3 indirdiklerini ve re ’sen tescil yapıldığını ifade etti. Ayrıca vatandaşların 53,33-TL ödemek şartıyla Genel Sağlık Sigortası kapsamına dâhil olacaklarını bildirdi.

    Geçmişte oluşan 10 yıllık borçlar hakkında ise, 01.04.2017 tarihi ile sistemden dolayı oluşmuş borçların bütün gecikme zamları otomatik olarak silineceğini bildiren Başkan, borçların tamamının 53,33-TL üzerinden hesaplanarak geriye dönük borçlar silineceğini ifade etti.

    Borcun güncellenmesinden sonra gecikme faizlerinin de silindiğini belirten Başkan Bağlı, ana borcun da %3 üzerinden hesaplandığını ifade etti. Açıklamalarında isteyenlerin bu borcu 12 ay taksitlendirilebileceğini ve 53-TL’nin kişiyi değil tüm aileyi kapsadığını vurguladı. Genel Sağlık Sigortası kapsamına üniversite hastaneleri, pahalı ilaçlar ve yurt dışı tedavileri girer.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEmekliler Asgari Geçim İndirimi Alabilirler mi?
    Sonraki İçerikAmerika’da Sigorta Krizi!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz