Ana Sayfa Vergi 3 Aylık verilen muhtasar beyanname işçi çalıştırılmaya başlanırsa aylık mı verilecek?

    3 Aylık verilen muhtasar beyanname işçi çalıştırılmaya başlanırsa aylık mı verilecek?

    228
    0

    3 Aylık dönemlerde muhtasar beyanname veren şirket Mayıs ayında sigortalı çalıştırmaya başlamıştır. Bu durumda Muhsgk beyannamesi nasıl verilecektir? (3 aylık Dönem içinde sigortadan dolayı aylık döneme dönüldüğü için)

    Vergi Dairesine müracaat edilerek beyanname verme dönemi aylık olarak değiştirilecek. Nisan ayına ilişkin işlemler 3 aylık format da tek ay olarak, 26 Temmuz’a kadar verilecek . Mayıs ayı beyannamesi ise 26 Haziran’a kadar aylık olarak verilecek.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışından ithal edilip, herhangi değişiklik yapılmadan satılan, lisans için stopaj hesaplamak gerekir mi? Evet ise oranı nedir?
    Sonraki İçerikTürkiye’de yerleşik yabancı firmaya düzenlenecek e-SMM’de stopaj hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz