Ana Sayfa Çalışma Hayatı 27256 sayılı kanun kapsamında işe aldığımız personellerimizin teşvikleri bitiminde işten çıkışını yapabilir...

    27256 sayılı kanun kapsamında işe aldığımız personellerimizin teşvikleri bitiminde işten çıkışını yapabilir miyiz?

    1131
    0
    İşyerimizin merkez dosyasında 4 kişi çalışmaktadır. Şube SGK dosya açılışı yaptığımızda ve merkez dosyamızda bulunan 3 kişiyi nakil olarak şubemize işe girişini yaparsak, merkezde yararlandığı teşvikten yararlanmaya devam edebilir mi?

    İşyeri dosya numarasının değişmesi halinde geçiş yapan işçi için teşvik iptal olmuştur.


    İşveren sisteminden sorgulama yaptığımda 3 işçi için 27256 / 4447/GEÇİCİ 28.MADDE (İLAVE İSTİHDAM) desteği veriyor. (3 er aylık) Bu işçileri teşvikten yararlandıktan sonra istifa edip işten ayrılmaları durumunda bir sıkıntı yaşanır mı? Cezai bir durum olur mu?

    Destekten yararlanılan sigortalı sayısının yarısı kadar sigortalının her birinin ayrı ayrı olmak üzere, destek süresinin sona ermesinden itibaren, destekten yararlandıkları ortalama süre kadar fiilen çalıştırılması gerekmektedir. 

    Emanetteki paraya ilişkin bağlı bulunduğunuz SGK ile görüşmeniz gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’deki şirketin idaresi Almanya’daki kişi tarafından yapılıyorsa bu kişiye yapılan ödeme nasıl vergilendirilecek?
    Sonraki İçerikOcak 2021’de onaylanan kapasite raporu sayısı Ocak 2020’ye göre 563 adet (%13.5) azalarak 3.616 adet oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz