Ana Sayfa SGK 27103 Sayılı SGK teşvikinde part time çalışanlar ortalama personel sayısını etkiler mi?

    27103 Sayılı SGK teşvikinde part time çalışanlar ortalama personel sayısını etkiler mi?

    SGk Teşviklerinden yararlanmak için ortalama çalışan sayısı

    671
    0

    İşe yeni giren personel 27103 sayılı teşvikten faydalanmakta ortalama sayısı 1’dir. Fakat diğer çalışanın part time sözleşmesi olup ay içinde bazen 2 gün bazen 0 gün olarak çalışıyor. Bu tarz eksik gün veya 0 gün 0 kazanç gösterildiğinde yeni alınan personel 27103 sayılı teşvikten faydalanabilir mi? 

    Söz konusu teşvikten yararlanılabilmesi için 1/1/2018 ila 31/12/2020 tarihleri arasında işe alınan sigortalıların yukarıda belirtilen şartları sağlamış olması yeterli olmayıp, aynı zamanda bu şartları sağlayan sigortalıların işe alındıkları yıldan bir önceki takvim yılındaki sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılmaları da gerekiyor. 

    4447/Geçici 19. madde teşvikinde, kapsama giren ve her bir yılda işe alınan sigortalıların mevcut çalışanlara ilave olup olmadıkları hususu, diğer kanun numaraları ile veya kanun numarası seçilmeksizin düzenlenmiş aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı sigortalıların yanı sıra diğer yıllarda işe alınmış ve 17103/27103 sayılı kanun numarası seçilerek düzenlenmiş aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının toplamının üzerinde olup olmadığına bakılarak tespit edilmektedir.


    BENZER İÇERİKLER

    SGK teşvik sorgulamasındaki ortalama personel sayısı tespitinde SGK teşviki alan personeller ortalamaya dahil olur…

    6111 sayılı SGK teşvikinde ortalama personel sayısı önemli midir?

    SGK teşviki aldığımız ortalama personel sayımıza ulaştığımızda önceki dönemlerde teşvik aldığımız personellerimiz için tekrar…

    SGK teşviki alan personeller ortalama personel sayısına dahil olur mu?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİflasına karar verilen şirketin beyannamelerinden kim sorumludur?
    Sonraki İçerikYurt dışındaki firmaya düzenlenecek reklam hizmeti faturasında KDV olmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz