Ana Sayfa Vergi 2023 Ocak sonrası Ba bildirimine dahil edilecek belgeler, işlemler nelerdir?

    2023 Ocak sonrası Ba bildirimine dahil edilecek belgeler, işlemler nelerdir?

    496
    0

    Stopajlı kira ödemeleri, çalışanlara yapılan tamamlayıcı sağlık sigorta poliçeleri ve şirket bünyesindeki araçlara yapılan kasko/trafik poliçeler 5.000 TL’yi geçmesi halinde BA formunda bildirilmesi gerekiyor mu?

    Stopajlı kira ödemeleri, çalışanlara yapılan tamamlayıcı sağlık sigorta poliçeleri ve şirket bünyesindeki araçlara yapılan kasko/trafik poliçeler 5.000 TL’yi geçmesi halinde BA formunda bildirilmesi gerekir.

    Aşağıdaki linkde bulunan yazımızı inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3648/Mevzuat-Dosya/05122022-ba-bs-aciklama.pdf


    Ba -BS bildirimine ilişkin bazı durumlar

    Kira dekontu

    Kira dekontu; e-dekont değil ise ba formuna yazılacaktır. Kira ödemeleri karşılığında e-Dekont düzenlenmişse bunlar Ba bildirimine dahil edilmeyecektir. 

    İthalatlar

    Ba bildirim haddinin üzerinde olup e-Belge olarak düzenlenmeyen ithalatlar, Kağıt ortamında düzenlenmiş gider pusulası ile yapılan alımlar da Ba formunda bildirilmelidir. 

    Boş Beyan

    Ba veya Bs bildirimleri boş da olsa verilmeyecektir.

    Sadece İşlem olan bildirim verilecektir

    Ba veya Bs bildirim formlarından birinde bildirime konu edilecek belge olmasına rağmen diğerinde bildirime konu belge olmaması durumunda sadece bildirime konu belge olan Ba veya Bs formunun verilmesi yeterli olacaktır. 

    Sigorta komisyon gider belgesi

    Ana sigorta firmaları tarafından sigorta acentelerine kağıt ortamında düzenlenen e-Sigortra gider belgeleri Ba bildirimine konu edilecektir. E-Sigorta komisyon gider belgeleri ise Ba bildirimine dahil edilmeyecektir. 

    Sigorta POLİÇELERİ

    E-Poliçe olarak düzenlenmiş sigorta poliçeleri Ba bildirimine konu edilmeyecektir.

    Sonradan beyana tabi belge çıkması durumu

    Bildirime konu belge olmadığı için verilmeyen Ba ve Bs formlarının birinde veya her ikisinde de  bildirilmesi gereken belge olduğu yasal bildirim süresi geçtikten sonra fark edilirse bunlar için usulsüzlük cezası kesilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVakıflar müdürlüğüne ödenen kira Ba formu ile bildirilecek mi?
    Sonraki İçerikVarlık Barışı 31 Mart 2023 Tarihinde Sona Eriyor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz