Ana Sayfa Vergi 2022 Yılı Değer Artış Kazancı İstisnası Nedir?

    2022 Yılı Değer Artış Kazancı İstisnası Nedir?

    189
    0

    Ticari faaliyeti olan mükellefimiz 18.05.2022 tarihinde kendisine 780.000 tl.ye aldığı gayrimenkulü 20.05.2022 yılında 800.000 tl.ye satıştır. 20.000 TL lik karı yıllık gelir beyannamesinde değer artışı olarak mı bildireceğiz?

    2022 yılında değer artış kazancı istisnası 25.000 TL’dir Beyanname verilmez.(GVK Mük.Md.80)


    Değer Artış Kazancına İlişkin Yasal Hükümler ve Detay Açıklamalar için TIKLAYINIZ…


    Değer Artış Kazancı Hesaplama Aracı İçin TIKLAYINIZ…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik1’den fazla çalışanı olacak bir konut sitesi SGK açısından kolay işverenlik uygulamasından yararlanabilir mi?
    Sonraki İçerikSMMM’ler serbest meslek faaliyetinin yanından SMMM Ltd. veya A.Ş.’ye ortak ve müdür olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz