Ana Sayfa Vergi 2020 yılında Cirosu 5 Milyon olan bir firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    2020 yılında Cirosu 5 Milyon olan bir firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    423
    0
    Mükellef 2019 hesap döneminin iş hacmi belirlenen hadlerden %20’yi aşan bir nispette fazla olduğundan 2020 hesap döneminde 1 sınıfa geçmiştir. 2020 yılında bilanço esasına göre defter tutan bu mükellefin 2020 hesap döneminin iş hacmi belirlenen hadlerden %20’yi aşan bir nispette düşük olursa 2021 yılında 2. sınıfa geçebilir mi? Yoksa 2 yıl bilanço esasına göre defter tutmak zorunda mı?

    2020 yılında % 20 eksilme olur ise İşletme esasına dönebilir.


    2021 yılı için bilançoya geçen şahıs, 2021 yılının ilk haftasında n11.com web sitesinden hırdavat malzemesi satışına başlayacaktır. Cirosu hiçbir zaman geçmişte de 300 Bin lirayı geçmemiştir. Bu şahıs e-ticarete 2021 ocak ayinin ilk haftasında başlayacağı zaman e-defter zorunluluğu var mıdır?

    E-defter tutmak için önceki yıl cirosu 5 milyon olması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Fatura mükellefleri ÖKC kullanabilir mi?
    Sonraki İçerik17256 Sayılı SGK teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz