Ana Sayfa Vergi 2018 Bütçesinde Tapu Harcı Gelir Hedefi %30 Arttırıldı!!!

    2018 Bütçesinde Tapu Harcı Gelir Hedefi %30 Arttırıldı!!!

    1714
    0

    TBMM’ye sunulan 2018 bütçesine göre 2018 yılında yaklaşık 23,7 milyar harç tahsil edilecek. Hazırlanan Bütçe Tasarısında 2018 yılı için Yeniden Değerleme Oranı’nın %15 olması beklenirken, harçlardan elde edilecek gelirlerde %27 artış öngörüldü. En yüksek artış ise %44 ile trafik harçlarında olacak.

    Bütçeye göre, toplam harçlar bu yılın gerçekleşme beklentilerine göre %27 oranında artarak 18,7 milyardan 23,7 milyar liraya çıkacak.

    TAPU HARCINDAN GELİR HEDEFİ İSE %30 ARTIRILDI.
    Ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla bu yıl Nisan-Eylül arasındaki dönemde tapu harçlarında 1/4 oranında indirim yapıldı. Bu yıl 10,3 milyar lira beklenen tapu harçlarından, gelecek yıl 13,4 milyar lira gelir öngörülüyor.
    Pasaport ve konsolosluk harçlarından beklenen gelir ise %23 artışla 1,3 milyar lira olacak.
    Bu yıl 824 milyon lira öngörülen noter harçlarından gelecek yıl beklenen gelir hedefi %17 artırılarak 965 milyon liraya çıkarıldı.
    Bu yılın 9 aylık gerçekleşmelerine göre 2017’de 105 milyon lira beklenen yurtdışı çıkış harçlarından gelecek yıl %14 artışla 120 milyon lira gelir öngörülüyor.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt Dışından Elde Edilen Değer Artış Kazançları Hangi Ülkeden Vergilendirilir?
    Sonraki İçerik10 Yıldan Önce Bireysel Emeklilik Sisteminden Ayrılma Durumunda Alınan Para İadelerinde Stopaj Hesaplanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz