Ana Sayfa Vergi 150 Bin TL’lik genç girişimci kazanç istisnası 2 yıl önce işe başlayanlar...

    150 Bin TL’lik genç girişimci kazanç istisnası 2 yıl önce işe başlayanlar için de geçerli midir?

    Genç girişimci kazanç istisnasına ilişkin 150 Bin TL'lik tutar önceden işe başlayanlar ve 75 Bin TL'den yararlananlar için de geçerlidir.

    361
    0

    2021 yılında genç girişimci belgesi alarak yıllık 75.000 TL kazanç istisnası sağladık, 2023 yılında bu tutar 150.000 TL’ye çıkarılmıştır. 150.000 TL İSTİSNAYI 2023 yılında faaliyete başlayanlar mı uygulayacak yoksa öteden beri faaliyette bulunanlar için de geçerli mi?

    150.000 TL İSTİSNAYI öteden beri faaliyette bulunanlar için de geçerlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Ocak ayında açılış olan şirketin matrah artırımı kıyaslaması 2022/3’üncü dönem geçici vergi matrahına göre mi yapılacak?
    Sonraki İçerikLimited şirket aktifinde 2 yıldan fazla kalan arsa taşınmaz satış kazanç istisnasından yararlanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz