Ana Sayfa Vergi %25’er Hisseye Sahip 4 Ortaklı Limited Şirket Gerçek Faydalanıcı Bildirimini Nasıl Yapar?

    %25’er Hisseye Sahip 4 Ortaklı Limited Şirket Gerçek Faydalanıcı Bildirimini Nasıl Yapar?

    141
    0

    %25 er hisseye sahip 4 ortaklı limited şirket gerçek faydalanıcı bildirimi nasıl yapılır? sisteme giriş yaparken en az %25,1 olmalı uyarısı veriyor. Hiç bildirim olmayacak mı? vergi dairesi GR-Vermeme şeklinde ceza kesti ne önerirsiniz?

    % 25 den fazla hissesi olan yok ise; Şirketinizde yönetici olan kişi veya kişilerin bilgilerini içeren gerçek faydalanıcı bildirim verilecektir.

    Aşağıdaki linki duyurumuzu inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2795/Mevzuat-Dosya/Gercek-faydalaniciya-iliskin-bildirim-formu-hakkinda-aciklama-ek-25082021.pdf


    Gerçek Faydalanıcı Bildirimi Hakkında Açıklamalar


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt Dışında Yaptığımız Satış İçin Yurt Dışından Aldığımız Hizmet İçin KDV2 ve Stopaj Hesaplayacak Mıyız?
    Sonraki İçerikTurizm işletmeleri, konaklama hizmeti nedeniyle sonradan oluşan farkı için konaklama vergisi hesaplayacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz