Ana Sayfa Muhasebe Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de şahıs işletmesi kurabilir mi?

    Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de şahıs işletmesi kurabilir mi?

    729
    0
    Yabancı uyruklu müşterim metal ürünleri fason işi yapmakta olup, esnaf siciline kayıtlı. Gerçek usul bilanço defteri tutmaktadır. Yurt dışına kargo işi yapmak istemektedir. Ek faaliyet kodu tescil ettirerek, şahıs firması olarak bu işi yapabilir mi?

    Vergi uygulaması açısından gerçek kişiler de kargo işi yapabilir.

    Ancak başka mevzuatlarda yasaklama olup olmadığını bilmiyoruz. Ulaştırma Bakanlığından bilgi alınız


    Yabancı ortaklı bir limited şirketin müdür olmayan yabancı ortağı yurt dışında ikamet etmekte ve şirketin yurt dışındaki bağlantılarını yapmaktadır. Yabancı ortak bu işlemler için şirketten aylık 1000 euro talep etmektedir. İstenilen ücreti nasıl belgelendirebilir ve giderleştirebiliriz?

    Şirket tarafından bordro düzenlenerek belgelendirilir ve giderleştirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEşinizin adına kiralık olan evi işyeri olarak kullanırsam stopaj ödenir mi?
    Sonraki İçerikBireysel ve Kurumsal aktif dijital bankacılık yaklaşık 9 milyon 267 bin kişiye ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz