Ana Sayfa Muhasebe Transfer fiyatlandırmasına tabi işlemlerin bildirim zamanı

    Transfer fiyatlandırmasına tabi işlemlerin bildirim zamanı

    1
    0

    Ltd. şirket ortağı 2023 yılında alışverişte bulunduğu diğer şirkete 2024 başında ortak olmuştur. 2023 kurumlar beyanını verirken ilişkili kişi ve transfer fiyatlandırması ile ilgili bölümleri doldurmamız gerekir mi? yoksa 2024 beyannamesinde mi yapacağız?

    Transfer fiyatlandırması kapsamına giren işlemlerin gerçekleştiği 2024 yılı olduğu için 2024 yılının beyannamesinde kapsama giren işlemler bildirime onu edilecektir.


    Transfer fiyatlandırması nedir?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik501 Ödenmemiş Sermaye Hesabı İçin Enflasyon Düzeltmesi Yapılacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz