Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek olarak yürütülen SMMM faaliyeti sonlandırılıp Limited Şirket olarak devam edilmesinde...

    Serbest meslek olarak yürütülen SMMM faaliyeti sonlandırılıp Limited Şirket olarak devam edilmesinde yapılacak işlem

    207
    0

    Bağımsız olarak icra ettiğim Mali Müşavirlik Serbest meslek faaliyetini sonlandırıp, tek kişi ortaklı Limited Şirket kuruluşu yaparak mesleki faaliyetlerime devam etmek istiyorum. Bunun için uygulanacak iş ve işlemlere ait süreci nasıl yönetebiliriz? Bir diğer husus, mevcut mükelleflerimizle yapmış olduğumuz aracılık sözleşmelerini, kurulacak yeni şirketin tescili ile birlikte revize yapmamız gerekiyor bu durumda?

    GV mükellefiyetinizin sonlanması ve Mesleki şirket olarak faaliyete başlamanız halinde Önceden yapılan sözleşmeler (GİB sözleşmesi ve TÜRMOB sözleşmesi) FESİH edilir. Söz konusu sözleşmeler Şirket olarak müşterileriniz ile yeniden düzenleyeceksiniz. Müşterilere ilişkin beyanname ve bildirimler Şirket olarak verilecektir.


    Bağımsız olarak çalışmaktayım. Ayrıca SMMM şirketi açmak istiyorum. İkisi de aynı anda açık olabilir mi?

    Bireysel mükellefiyeti (GV) olan meslek mensupları mesleki şirket kurabilir veya kurulu mesleki şirkete ortak olabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi mükellefi şahıslar ile şirketlere boya badana işlerinde KDV Tevkifatı yapmamız gerekir mi?
    Sonraki İçerikSMMM bürosundaki ikinci el binek otonun satışında %1 KDV’li e-SMM düzenlenecektir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz